Унгарската операторка Петра Ласло, която беше заснета да спъва сирийски

...
Унгарската операторка Петра Ласло, която беше заснета да спъва сирийски
Коментари Харесай

Унгарската операторка Петра Ласло ритала бежанци от страх

Унгарската операторка Петра Ласло, която беше снимана да спъва сирийски мигрант с дете в ръце близо до сръбската граница и да рита няколко други, съобщи, че в този моменте работила несъответстващо, заяви bTV. „ Не мога да допускам, че го направих”, споделя още тя в изявление за вестник "Маджар Немзет ", представено от БГНЕС. Ласло, която незабавно бе уволнена от свързваната с крайнодясната партия „ Йоббик” телевизия N1TV, е подготвена да поеме цялата отговорност за случая.

"Аз бях с включена камера сега, когато няколкостотин бежанци пробиха полицейския кордон. Един от тях се насочи към мен и аз се уплаших. В този миг нещо прещрака у мен...реших, че съм нападната и би трябвало да се защитя. Много е мъчно да се вземат верни решения, когато хората са в суматоха ", сподели още Петра Ласло.
Тя акцентира, че не е расистка, а една млада безработна майка с малко дете. Вчера прокуратурата стартира следствие против Петра Ласло.

Сваленият на земята от Петра сирийски мигрант се споделя Осама ал Абди ал Махсен. Той е бил треньор на футболния тим от първа дивизия "Ал Фотува " в сирийския град Деир Езор.

Според сирийските бежански организации той е бил похитен от "Ислямска страна " и е бил грубо малтретиран. Преди това е бил измъчван и от режима на Башар Асад. /БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР