Унгарската хрътка е бързо, подвижно и умно ловно куче, като

...
Унгарската хрътка е бързо, подвижно и умно ловно куче, като
Коментари Харесай

Хранене на унгарска хрътка

Унгарската хрътка е бързо, преносимо и мъдро ловно куче, като дългокраката вариация е грациозно като газела животно. Противно на упованията, това е доста скромно куче във връзка с храненето, не страда от хранителни алергии и болести на храносмилателната система, които да постановат по-специален режим при избора на хранителна диета.

Според някои експерти, унгарската хрътка се счита за селско куче и по тази причина в диетата му може да участва суровото месо, само че все по-често се твърди, че термично обработените меса са верния избор за поднасяне на месото, с цел да се предотвратят всевъзможни вероятни инфекции.

По отношение на най-важната част от диетата - месната, подобаващи са всички постни меса, към които спадат пилешкото, телешкото, пуешкото, заешкото, агнешкото и дивечовото и техните субпродукти, а изключение би трябвало да се направи за свинското и овчето. Тръбните кокали също са изключени, а вътрешностите би трябвало да се добре сварени.

Хранителният баланс, обезпечаван от разнородни храни, е добре да включва твърдо сварени яйца, зеленчуци, кисело мляко и извара. Към диетата на унгарската хрътка, подчинена на естествени артикули, би трябвало наложително да се прибавят витамини и минерали, изключително калций, който се изисква за положителното положение на скелетната конструкция на унгарската хрътка, която нормално е подложена на огромни натоварвания, заради присъединяване на животните в други действия, разнообразни от това да бъдат домашни любимци и компаньони на стопаните.

Самият метод и периодичност на поднасяне на храната зависи напълно от дейностите, планувани за това куче.

 хранене на унгарската хрътка Снимка: ErdelyikopoNet

Най-често унгарските хрътки се хранят с фабрично приготвена храна и тя е снабдена с всички нужни хранителни субстанции, а дозите са общоприети за куче от този размер.

Много хрътки обаче са участници в надпревари по надпреварване, а други са ловни животни и тяхното хранене изисква по-различен темп. Те нормално не се хранят 2 пъти дневно, както е стандартът, а дажбата им се разделя на повече хранения, като никога не се дава храна на куче, което отива на съревнование или на ловджийски излет, тъй като не могат да бягат с цялостен корем.

Част от дажбата се дава след съответното присъединяване в някаква активност за стопляне и утешение на животното. Добре е също по този начин кучето да се храни след прибиране от разходка или образование, а не преди този момент.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР