Унгария заяви, че се оттегля от пакта на ООН за

...
Унгария заяви, че се оттегля от пакта на ООН за
Коментари Харесай

Унгария се оттегли от пакта за миграция на ООН

Унгария съобщи, че се отдръпва от пакта на Организация на обединените нации за миграцията, казвайки, че тази договорка ще окуражи придвижването на хората, което ще е „ рисково за света”.

„ Световното съглашение за миграция”, чиито заключителен текст беше показан предходната седмица, след 18 месечни договаряния, дава обещание да ускори съдействието за оправянето с възходящите миграционни потоци в света.
Действията на Унгария следват тези на Съединени американски щати, които още пред декември обявиха, че напущат договарянията за съглашението, поради „ несъвместимости с имигрантските и бежанските политики на ООН”, съобщи БГНЕС.
Външният министър Петер Сиярто съобщи, че след среща на кабинета в Будапеща документът е разгласен zа „ рисков за света и за Унгария”, тъй като ще окуражи „ милиони да тръгнат по пътищата”.
„ Унгария би трябвало да се отдръпна от процесa на утвърждение, като по-този метод желае ясно да съобщи, че не смята пакта или който и да е аспект от него за част от пътя ѝ напред”, добави Сиярто.
Глобалният пакт е основан, с цел да бъде първият интернационален документ, който да ръководи миграцията.
Договорът дефинира 23 цели, посредством които да се основат легални способи за миграция, както и да се усъвършенства ръководството на потоците на хора, които се усилват в целия свят и доближават до 250 милиона или 3% от международната популация.
Документът ще бъде публично признат по време конференцията в Мароко на 10 и 11 декември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР