Унгария започва да сваля противоречивите плакати с председателя на ЕК

...
Унгария започва да сваля противоречивите плакати с председателя на ЕК
Коментари Харесай

Унгария започва да сваля противоречивите плакати с Жан-Клод Юнкер

Унгария стартира да смъква спорните плакати с ръководителя на Европейска комисия - Жан-Клод Юнкер, които провокираха напрежение сред Будапеща и Брюксел. Днес проправителствен вестник прикани партията на премиера Виктор Орбан - Фидес, да напусне Европейската национална партия, тъй като е изоставила полезностите и правилата си. От кабинета на Орбан обаче обявиха, че желаят да останат част от най-голямата групировка в Eвропарламента.

" Нов съюз " - по този начин се споделя публикацията в унгарския вестник, в която се твърди, че ЕНП е изгубила идентичността си и Фидес към този момент няма потребност да бъде част от групата в Екологичен потенциал. Началникът на кабинета на премиера обаче съобщи, че Фидес желае да остане в редиците на ЕНП.

До напрежение сред Будапеща и Брюксел се стигна откакто Унгария избра отрицателното показване на миграцията като главен детайл в акцията за изборите за Европейски парламент.

До дни Будапеща стартира да смъква постерите, само че се появи информация, че ще има друга сходна акция, само че този път със заместник-председателя на Европейска комисия - Франс Тимерманс.

На мястото на спорните плакати ще се появи реклама на проектите на Орбан за увеличение на раждаемостта в Унгария. Кандидатът на ЕНП ръководител на Европейска комисия - Манфред Вебер, разгласи съответни дейности, които Орбан би трябвало да извърши и извинението е едно от тях.
Манфред Вебер, претендент на ЕНП за председатек на Европейска комисия: Ситуацията не е лесна... в развой сме на взимане на решение и до 20 март ще стане ясно дали Фидес ще остане в структурата на Европейската национална партия.  Виктор Орбан прикани за Виктор Орбан прикани за "хладен разсъдък " преди изборите
Унгарският министър председател Виктор Орбан прикани за "хладен разсъдък ", откакто вестник, непосредствен до неговата партия, го прикани да изостави съдружниците си в Европе...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР