Унгария възнамерява да намали зависимостта си от вноса на газ

...
Унгария възнамерява да намали зависимостта си от вноса на газ
Коментари Харесай

Нов удар за Москва: Унгария намалява зависимостта си от руския газ

Унгария има намерение да понижи зависимостта си от вноса на газ от Русия и възнамерява да влага 16 милиарда евро в развиването на националния енергиен бранш до 2030 година. Това заяви министърът на технологиите и индустрията на републиката Ласло Палкович, говорейки на конференция по стопанска система, климат и стабилно развиване в Будапеща, съобщи ТАСС, представена от БГНЕС. 

Той означи, че в този момент 35-40% от крайното ползване на сила в Унгария се обезпечава от природен газ. „ Предизвикателството е да се понижи делът на отоплението с газ за семействата и обществения бранш “, сподели Палкович, добавяйки, че събитията в Украйна са „ изтъкнали проблемите на енергийната сигурност и сигурността на доставките “. „ Целта на Унгария е да понижи зависимостта от съветския импорт на сила и в последна сметка да реализира енергийна самостоятелност “, сподели министърът, представен от организация MTI.

Припомняме, че това е следващият удар за Москва в границите на 2 дни. Сърбия ѝ удари гласовит пестник през вчерашния ден, след като вицепремиерът и министър на минното дело и енергетиката Зорана Михайлович съобщи, че страната му сега прави всичко, с цел да понижи зависимостта си от Русия и да има нови снабдители на синьо гориво.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР