Унгария въвежда пакет от икономически мерки на стойност една пета

...
Унгария въвежда пакет от икономически мерки на стойност една пета
Коментари Харесай

Унгария отпуска почти 6 млрд. евро субсидирани заеми за бизнеса

Унгария вкарва пакет от стопански ограничения на стойност една пета от стопанската система ѝ. Това заяви унгарският министър председател Виктор Орбан, представен от " Ройтерс ". От сумата, която може да доближи 30 милиарда евро, до 20% пък ще са под формата на обезпечени заеми за бизнеса.

Целта е да се основат толкоз работни места, колкото вирусът е унищожил, съобщи Орбан. По думите му антикризисният пакет възлиза на сред 18 и 20% от брутния вътрешен артикул на страната.

Тази година бюджетният недостиг ще нарасне до 2.7% от Брутният вътрешен продукт при заложен 1% преди началото на рецесията. Миналата седмица унгарският парламент даде на Орбан изключителни пълномощия, без да ги ограничи със период, поради рецесията. Експерти предизвестиха за риска от " страна на изключителното състояние ", а 14 страни, измежду които и България, се сплотиха в декларация, която не загатва Унгария, само че предизвестява за риска от ограничения, застрашаващи демокрацията. Няколко дни по-късно обаче и Будапеща се причисли към мярката.

С думите си Орбан удостовери съобщениeто от събота на началника на кабинета си Гергей Гуяш за огромния пакет ограничения, които се чака да бъдат допълнени на следващия ден след съвещание на централната банка.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР