Унгария въвежда нови рестрикции за трансграничните пътувания от сряда, за

...
Унгария въвежда нови рестрикции за трансграничните пътувания от сряда, за
Коментари Харесай

Унгария въвежда гранични проверки и карантина, за да ограничи разпространяването на вируса

Унгария вкарва нови рестрикции за трансграничните пътувания от сряда, с цел да предотврати разпространението на ковид след гърмежите от нови случаи в няколко страни, съобщи началникът на кабинета на премиера Виктор Орбан, представен от Ройтерс.
Унгария подвигна множеството от карантинните си ограничавания през май и отвори границите си за пътуващи от страните от Европейския съюз и прилежащите страни, нечленуващи в Европейски Съюз.
Днес обаче Гергей Гуяш заяви на онлайн конференция, че са нужни нови рестрикции, които да задържат ковид "извън границите ", с цел да се избегне връщането на вътрешните карантинни ограничения.
"Тези рестрикции служат да защитят нашата независимост ", акцентира той.
Според новите правила унгарските жители, връщащи се от високорискови страни, класифицирани като "жълта " и "червена " категория, ще би трябвало да преминат здравна инспекция на границата и да се подложат на 14-дневна карантина даже в случай че не са инфектирани. Това може да се избегне единствено с два негативни теста за КОВИД-19 от предходните пет дни, съобщи Гуяш.
Същото важи за чужденци, идващи от "жълти " страни, само че на тези от "червените " ще бъде отхвърлен достъп.
Балканските страни Албания, Косово и Черна гора и прилежаща Украйна са в "червената " категория. Сърбия, България, Португалия, Румъния, Русия, Швеция и Обединеното кралство са измежду "жълтите " страни, до момента в който идването от Хърватия (популярна туристическа дестинация за унгарците) към този момент е свободно.
Списъкът ще бъде преразглеждан регулярно.
Транзитният и товарният превоз, както и бизнес пътуванията, са изключени от рестрикциите, само че медицински инспекции са вероятни.
Унгария, с население към 10 милиона, е записала 4234 случая на ковид и 595 свързани смъртни случая към днешна дата и през днешния ден заяви за пет нови инфекции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР