Унгария удължи срока на споразумението с Русия за допълнителни доставки

...
Унгария удължи срока на споразумението с Русия за допълнителни доставки
Коментари Харесай

Русия гарантирала на Унгария газа през България

Унгария удължи периода на съглашението с Русия за спомагателни доставки на газ и се контракти за преференциален режим на заплащане за главните количества гориво, получавани от " Газпром ", заяви през днешния ден министърът на външните работи и външноикономическите връзки на Унгария Петер Сиярто след диалози в Москва с съветския вицепремиер Александър Новак.

Новак го е уверил в сигурността и стабилността на доставките по газопровода " Турски поток ", който минава директно през България под непризнаваното от Москва наименование " Балкански поток ". " Това са положителни вести в региона на доставките на природен газ ", заключи Сиярто.

Унгарският външен министър напомни, че предходната година страните подписаха съглашение за спомагателни доставки на газ за Унгария, надвишаващи размерите, избрани в дълготрайния контракт. " Газпром ще резервира тази опция ", съобщи Сиярто във видеопослание на страницата си във Facebook. ТАСС разгласява това известие с добавката, че Facebook е неразрешена в Русия благосъстоятелност на корпорация Мета, която е приета от Москва за екстремистка компания.

По време на диалозите бе контрактувано също по този начин, че Унгария ще може да получи " пролонгация на заплащанията над избрана граница при положение на рисково нарастване на цените на газа ", сподели министърът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР