Унгария твърди, че има договорка с Румъния, Словакия и България

...
Унгария твърди, че има договорка с Румъния, Словакия и България
Коментари Харесай

Унгария, Румъния, Словакия и България имаха договорка забраната на украинското зърно да остане

Унгария твърди, че има сделка с Румъния, Словакия и България да бъде продължена възбраната за импорт на украинско зърно, в случай че Европейски Съюз не удължи общата възбрана и след 15 септември, оповестява „ Ройтерс “.

Според унгарския аграрни министър, в случай че няма утвърждение от Европейската комисия, то тези страни ще наложат едностранни ограничаващи ограничения пред украинския импорт.

Това обаче се разминава с изказванията на българския министър председател, отбелязва „ Ройтерс “. Дори и да е съществувала сделката, за която настояват в Унгария, през вчерашния ден българското държавно управление освободи вноса на пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе от Украйна от средата на септември т.г. Според министър председателят акад. Николай Денков, вносът ще подтиква конкуренцията на пазара. Тя от своя страна ще докара до понижаване на цените на съществени хранителни артикули и на инфлацията, какъвто е един от главните цели на кабинета. Това ще се отрази удобно на българските консуматори - най-много на хората с ниски приходи, и ще помогне за осъществяване на критериите за присъединение на България към еврозоната, което е различен значим приоритет на държавното управление. Отпадането на рестриктивните мерки би нараснало в допълнение приходите в бюджета, твърди още той.

Фирмите в сектора в това време излизат на национални митинги.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР