Унгария трябва да приеме законодателство, което да постави финансираните от

...
Унгария трябва да приеме законодателство, което да постави финансираните от
Коментари Харесай

Орбан: Сорос ни обяви война! 

Унгария би трябвало да одобри законодателство, което да сложи финансираните от чужбина неправителствени организации под по-голям контрол, защото организациите, финансирани от милиардера Джордж Сорос, работят като " сходни на мафия " мрежи, сподели унгарският министър-председател Виктор Орбан, представен от Ройтерс и Монитор. Унгарският министър председател дефинира като оповестяване на война изказването на Сорос, който преди ден сподели, че се възхищава от " смелостта, с която унгарците се опълчват на заблудите и корупцията на мафиотската страна, открита от Орбан ".

" Това безспорно е оповестяване на война ", сподели Орбан по държавното радио. " Единствената мрежа, която работи по мафиотски способи, която не е транспарантна в Унгария, е мрежата на Сорос ", акцентира изрично унгарският министър председател.

" Затова би трябвало да настояваме и аз персонално упорствам Народното събрание да одобри решение, с което да направи тези организации транспарантни ", сподели Орбан.

Законодателство, импортирано от държавното управление в Народното събрание, планува неправителствените организации, получаващи дарения от чужбина на стойност над 7,2 милиона форинта или 26 000 $, да се записват пред управляващите и да се афишират като финансирани от чужбина.

Очаква се Народното събрание да одобри законопроекта по-късно този месец макар всеобщите митинги в Унгария и резолюцията на Европейския парламент.

Унгарският външен министър Петер Сиярто окачестви резолюция на Европейския парламент като " нова офанзива на мрежата на Сорос ". На 17 май евродепутатите одобриха резолюция, съгласно която ситуацията с основите права в Унгария оправдава започване на процедура за налагане на наказания против Унгария, написа в формалния уебсайт на Европейския парламент.

Te откриват съществено утежняване на върховенството на закона и демокрацията, декларират, че противоречивите закони би трябвало да бъдат анулирани или оттеглени и средствата от европейските фондове да бъдат под наблюдаване.

Резолюцията приканва за активиране на член 7, параграф 1 – т.е. комисията на Европейския парламент по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи да изготви публична резолюция за пленарно гласоподаване, а унгарското държавно управление да анулира законите, които стягат разпоредбите за неправителствените организации и лицата, търсещи леговище, както и да реализират съглашение със формалните управляващи на Съединени американски щати, с цел да се разреши на Централноевропейския университет да остане в Будапеща като свободна институция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР