Унгария ще се оттегли от споразумението на ООН за миграцията,

...
Унгария ще се оттегли от споразумението на ООН за миграцията,
Коментари Харесай

Унгария също се оттегля от споразумението на ООН за миграцията

Унгария ще се отдръпна от съглашението на Организация на обединените нации за миграцията, тъй като счита, че то е "опасност за света ", заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Глобалното съглашение за безвредна, уредена и регулируема миграция бе утвърдено в петък от всичките 193 страни членки на Организация на обединените нации без Съединени американски щати, които се отдръпнаха от него още предходната година. Унгария е решила да не взе участие в плануванаъа за декември гала по приемането му и да не поставя подписа си под окончателния вид на документа.

Външният министър Петер Сиярто сподели на конференция, че текстът е напълно срещу ползите на Унгария в региона на сигурността. "Той е опасност за света от позиция на това, че ще въодушеви милиони " хора да емигрират. "Основното му състояние е, че миграцията е положително и неизбежно събитие. Ние считаме, че миграцията е неприятен развой, който има извънредно съществено влияние върху сигурността ", съобщи той. Сиярто сподели, че предложенията на Унгария са били отхвърлени по време на дебатите по съглашението, а то по думите му е преференциално най-много за африканските и латиноамериканските страни, които са най-вероятният източник на мигранти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР