Унгария ще получи по-малко средства за икономическо възстановяване от очакваното,

...
Унгария ще получи по-малко средства за икономическо възстановяване от очакваното,
Коментари Харесай

ЕК: Унгария ще получи по-малко грантове за възстановяването

Унгария ще получи по-малко средства за икономическо възобновяване от предстоящото, заяви представител на Европейската комисия.

Вместо 7,2 милиарда евро тя ще получи 5,8 милиарда безплатен заем.

Днес медии в Брюксел оповестиха, че Европейска комисия счита да редуцира със 70 на 100 средствата за Унгария по кохезионните фондове поради липса на противопоставяне на корупцията и непрекъснати закани за върховенството на закона. От Комисията не пожелаха да потвърдят тези данни и прецизираха, че договарянията с Будапеща не престават.

Колкото до понижената безплатна помощ, представителят посочи, че това визира всички страни от Европейски Съюз и се дължи на преизчисление на бюджета. Специално с Унгария Комисията продължава диалозите, като остават открити въпросите за битката с корупцията и контрола върху изразходването на европейските средства.

В сряда Европейският парламент ще разиска на сесията си в Страсбург заплахата от тежко нарушаване от страна на Унгария на полезностите на Европейски Съюз. В проектодоклад евродепутатите декларират, че тези европейските полезности са непрекъснато застрашени от страна ан държавното управление на Виктор Орбан.

В четвъртък се планува отчетът да бъде гласуван в Екологичен потенциал, като упованията са той да бъде утвърден. Вероятно евродепутатите ще призоват да бъдат спрени средствата за икономическо възобновяване за Унгария, до момента в който тя не извърши рекомендациите и правосъдните решения по разнообразни процедяри за нарушаване.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР