Унгария ще напусне пакта за миграцията на ООН преди окончателното

...
Унгария ще напусне пакта за миграцията на ООН преди окончателното
Коментари Харесай

Унгария напуска пакта на ООН за миграцията, бил "заплаха за света"

Унгария ще напусне пакта за миграцията на Организация на обединените нации преди окончателното му утвърждение и дефинира съглашението като " опасност за света ", съобщи " Ройтерс ".

Глобалният пакт за безвредна, проведена и законна миграция бе утвърден в петък от всички 193 страни членки на Организация на обединените нации, като се изключи Съединени американски щати, които се отдръпнаха предходната година. Водената от десния министър председател Виктор Орбан Унгария реши да не подпише окончателния документ на гала през декември.

" Този документ е напълно против ползите на унгарската сигурност ", сподели външният министър Петер Сиярто, като добави, че пактът съставлява опасност за света, тъй като може да въодушеви милиони мигранти.

Унгария, дружно с Полша и Чехия, зае твърда позиция против приемането на мигранти, влизайки в спор с Европейски Съюз.

Според Сиярто пактът на Организация на обединените нации е " краен, привързан и улеснява миграцията ". " Неговата съществена причина е, че миграцията е положително и неизбежно събитие... Ние считаме миграцията за неприятен развой, който има извънредно съществени последствия за сигурността ", добави той.

По думите му унгарските оферти са били пренебрегнати по време на дебата по документа, който съгласно него облагодетелства съществени ползите на страните в Африка и Южна Америка, от където основно идват мигранти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР