Унгария ще бъде принудена да използва сила на южната си

...
Унгария ще бъде принудена да използва сила на южната си
Коментари Харесай

Орбан предупреди, че ще използва сила при мигрантска вълна

Унгария ще бъде принудена да употребява мощ на южната си граница със Сърбия, в случай че Турция реализира опасността си да пусне бежанци през Балканите към Европа. Това предизвести унгарският министър председател Виктор Орбан, съобщи БНР.
Орбан издигна ограждение по границата със Сърбия поради така наречен Балкански маршрут, по който стотици хиляди мигранти поеха към Западна Европа в разгара на рецесията през 2015 година.
Европейски Съюз разчита на Турция да ограничи напора на бежанци към Европа със сключването на съглашение през март 2016 година за оказване на финансова помощ на Анкара.
След турската атака в Северна Сирия, президентът Реджеп Ердоган се закани да пусне към Европа към 3,6 милиона сирийски бежанци, които сега се намират на територията на Турция.
Следващите седмици ще решат какво Турция ще прави с тези хора, съобщи Орбан и добави: „ Може да ги насочи в две направления: назад в Сирия или към Европа “.
Ако Турция избере второто, тези хора ще дойдат на южната граница на Унгария в големи мащаби, акцентира той и настоя Европейски Съюз да отпусне още средства на Анкара за възобновяване на сирийски градове.
За началото на идващия месец е планувана аудиенция на турския президент Реджеп Ердоган в Будапеща.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР