Унгария се противопостави на плана на Европейската комисия за финансово

...
Унгария се противопостави на плана на Европейската комисия за финансово
Коментари Харесай

Унгария против плана на ЕК за отпускане на 18 млрд. евро помощ за Украйна

Унгария се опълчи на проекта на Европейската комисия за финансово подкрепяне на Украйна през идната година, оповестява организация

Европейската комисия огласи елементи по обещаните по-рано 18 милиарда евро за Киев. Според Брюксел тези средства ще бъдат набрани от финансовите пазари от името на Еврокомисията и предоставени на Украйна под формата на 35-годишни заеми. Европа ще поеме и изплащането на лихвите.

Парите са нужни за поддържане на жизненоважни публични услуги в Украйна и възобновяване на най-малко част от гражданската инфраструктура, унищожена от съветските бомбардировки.

Според Международния валутен фонд 18-те милиарда евро са едвам половината от това, от което Киев ще се нуждае, и то при най-благоприятният сюжет за развоя на войната.

Еврокомисията се надява да извърши първото заплащане по възстановителния проект през януари, само че за задачата ще се нуждае от утвърждението на държавите-членки на Европейски Съюз. Една от тях - Унгария, се разгласи срещу проекта, като посочи, че не е съгласна средствата за Украйна да идват от общо задлъжняване на европейците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР