Унгария се наложи като център за производство на литиеви батерии

...
Коментари Харесай

Унгария субсидира щедро производството на батерии


Унгария се наложи като център за произвеждане на литиеви акумулатори в Европа
(снимка: CC0 Public Domain)

Унгарското държавно управление отпусна 336 милиона $ за субсидиране на строителството и разширението на предприятия за произвеждане на акумулатори на корейската компания SK On.

Страната от дълго време е център за произвеждане на литиеви акумулатори в Европа. В Унгария към този момент създават SK On, LG Energy Solution и Samsung SDI, а китайският колос CATL също има проекти за създаване на цех там.

Миналата седмица унгарските управляващи взеха решение да провиснал най-големите до момента дотация за финансиране на строителството на предприятия на SK On. Според, общият размер на държавните дотации ще доближи $336 млн., от които $245 млн. ще отидат за завода в Иванча, който е в развой на създаване, а $91 млн. за разширение на предприятията в Комаром, които към този момент работят.
още по темата
В подмяна на финансовата поддръжка унгарските управляващи разчитат SK On да отвори хиляди нови работни места в предприятията си. През юни предходната година държавното управление на страната влага $161 млн. в развиването на инженерната инфраструктура на обекта на SK On в Иванча.

Двата работещи завода в Комаром са в положение да създават годишно литиеви акумулатори с общ потенциал от 17,3 GWh, а след довеждане докрай на строителството на завода в Иванча, той ще може да създава акумулатори с до 30 GWh потенциал годишно.

Още през идната година корейската компания чака да създава акумулатори с общ потенциал от 85 GWh годишно във всички свои предприятия, а до 2030 година да усили потенциала до 500 GWh.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР