Унгария се договори с Газпром“ да запази опцията за допълнителни

...
Унгария се договори с Газпром“ да запази опцията за допълнителни
Коментари Харесай

Срещу политиката на ЕС: Унгария договори още газ от „Газпром“

Унгария се контракти с „ Газпром “ да резервира опцията за спомагателни доставки на газ тази година – в допълнение към количествата, изпратени по съществуващото дълготрайно съглашение. Това съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто, който дойде в Москва през днешния ден, с цел да разиска с Русия енергийните въпроси. Това е едно от редките визити на държавни представители на страни от Европейския съюз и акцентира нежеланието на Будапеща да бъде част от позицията на Блока срещу руската инвазия в Украйна.

Както означи Сиярто в своя Фейсбук профил, той ще организира диалози с съветския вицепремиер по енергетиката Александър Новак и основния изпълнителен шеф на „ Росатом “ Алексей Лихачов.

Срещите са част от напъните на унгарския министър председател Виктор Орбан да резервира зависимостта на страната си от съветски нефт, газ и нуклеарни доставки, даже когато сътрудниците от Европейски Съюз се пробват да се освободят от тях.

Осигуряването на непрекъснати енергийни доставки за Унгария се нуждае от непрестанен превоз на газ, нефт и нуклеарно гориво. За да бъдат изпълнени тези три условия, унгарско-руското енергийно съдействие би трябвало да бъде непрестанно. Това не е въпрос на политически усет, а на физика “, написа по-рано унгарският министър председател.

По-специално, Сиярто ще разиска износа на съветски газ и нефт за Унгария, както и " предотвратяването на наказания, които заплашват нуклеарната промишленост ".

Трябва да се означи, че Унгария интензивно се опълчва на въвеждането на нови наказания против Русия, по-специално във връзка с нейния нуклеарен бранш, а Петер Сиярто не за първи път посещава Руската федерация от началото на нейната инвазия в Украйна. През ноември той взе участие във формата на „ Атомекспо “, проведен от „ Росатом “ в Сочи.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР