Унгария реши да допусне туристи от трите си източноевропейски съседки

...
Унгария реши да допусне туристи от трите си източноевропейски съседки
Коментари Харесай

Унгария реши да остави отворени границите си за туристи от някои източни съседи

Унгария реши да допусне туристи от трите си източноевропейски съседки - Полша, Чехия и Словакия да влязат в страната със неотдавнашен отрицателен тест за корнавирус, съобщи Ройтерс, като цитира министерството на външните работи.

Миналата седмица Унгария предизвести, че ще затвори границите си за чужденци от през днешния ден, с цел да предотврати увеличение на случаите на ковид. Прибиращите се маджарски жители могат да излязат от 14-дневна карантина единствено в случай че дадат два отрицателни теста за COVID-19.

Но след диалози през вчерашния ден с чешкия министър председател Андрей Бабиш, унгарският министър председател Виктор Орбан се съгласи да разреши влизането на чешки жители, които към този момент са резервирали почивки в Унгария за септември. Облекчението след това беше разширено и за Полша и Словакия, заяви късно нощес външното министерство в Будапеща.

Посетителите, идващи в Унгария, ще би трябвало да показват негативен тест за COVID-19 най-вече отпреди пет дни, което съгласно Будапеща дава задоволителни гаранции за сигурност.

До през вчерашния ден Унгария е докладвала за 6139 случая на ковид и 615 смъртни случая. Броят на новите случаи набъбна през последните дни, тъкмо когато Унгария се готви за старта на образователната година, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР