Унгария продължи да вярва в щастливия край на кампанията си

...
Унгария продължи да вярва в щастливия край на кампанията си
Коментари Харесай

Унгария продължава да мечтае за Евро 2020

Унгария продължи да има вяра в щастливия завършек на акцията си за класиране на Европейското състезание и реализира наложителен домашен триумф с 1:0 над Азербайджан в седмия си дуел от група “Е”. Ранен гол на Михали Корхут се оказа задоволителен за минималната победа, която най-малко краткотрайно изкачва унгарците на второ място в класирането с две точки повече (но и мач повече) пред Словакия.

Преди “маджарите” да правят отстъпка на Словакия с 1:2 в последното си домакинство от квалификациите, те бяха в серия от пет победи на лична почва - в това число над Уелс (1:0) и Хърватия (2:1). Те не успяваха да намерят противниковата мрежа в последните три мача пред родна аудитория, само че това се промени против Азербайджан, за наслада на селекционера Марко Роси.

Все отново, Азербайджан още няма победа като посетител в квалификации за Европейско състезание и единствено един път от 33 такива конфликта не бе допускал гол. Попадението на “Групама Арена” в Будапеща падна още в 10-ата минута и бе дело на бранителя на Арис (Солун) Михали Корхут, който по съвършен метод с глава засече топката в мрежата след центриране от корнер - 1:0.

Стражът на Азербайджан Емил Балаев изигра много мощно първо полувреме и направи пет спасявания, като изключително първото му в срещата с върха на пръстите заслужи овации и бе причина домакините да не поведат даже по-рано.

След почивката статуквото се резервира и без значение че домакините нямаха чак толкоз чисти положения пред себе си, не изпуснаха нито за миг контрола над събитията на терена. Не се виждаше по какъв начин безобидните азери ще могат да попречат на един от предстоящите домашен триумфи в този кръг от квалификациите, само че тъкмо това бе напът да се случи в 92-ата минута. Зрителите изтръпнаха, само че гол на гостите в добавеното време бе анулиран. СТАТИСТИКА
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА ЕВРО 2020 7 кръг, четвъртък 10 октомври  Хърватия 3:0краен резулат  Унгария
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР