Унгария прие да изплати глоба в размер на 500 милиарда

...
Унгария прие да изплати глоба в размер на 500 милиарда
Коментари Харесай

Заради лошо управление на средства ЕС глоби Унгария с 1,65 милиарда долара

Унгария одобри да изплати санкция в размер на 500 милиарда форинти (1,65 милиарда долара) за неприятното ръководство на средства, получавани от Европейски Съюз.
Детайли по наказването бяха изложени в документ, квалифициран от еврокомисаря за европейската политика на съседство и разширение за съвещание на комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент.

Документът бе оповестен на уеб страницата на комисията след срещата. От него се вижда, че Унгария се е съгласила на 10-процентово редуциране на финансирането от европейски фондове поради неприятното им ръководство в интервала на 7-годишния бюджет на Европейски Съюз (2014-2020 г.).

Наказанието се равнява на 2 % от брутния вътрешен артикул на Унгария за една година, заяви " Клуб Z ".

Орбан неведнъж влезе в остри разпри с европейските институции и обособени страни по тематиката за нарушение на върховенството на закона и потреблението на европейските фондове от Будапеща.

Той отхвърля обвиняванията, че държавното управление е лимитирало разделянето на управляващите в Унгария и се изсмя, когато бе препоръчано да се обвърже спазването на демократическите правила с изплащането на еврофондове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР