Унгария получи днес одобрение за отпускането на държавна помощ от

...
Унгария получи днес одобрение за отпускането на държавна помощ от
Коментари Харесай

Унгария получи одобрение от ЕС за помощ от 209 милиона долара за завод за батерии


Унгария получи през днешния ден утвърждение за отпущането на държавна помощ от 209 милиона евро (230 милиона долара) за завода за акумулатори за електрически транспортни средства на южнокорейската компания " Ес Кей иновейшън " (SK Innovation), който е третият в страната, оповестява Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз разгласи, че планът ще спомогне за развиването на района и основаването на работни места, което надвива над възможното деформиране на разпоредбите на конкуренцията.

Заводът ще създава литиево-йонни кафези и батерийни модули за електрически транспортни средства. " Ес Кей иновейшън ", която разгласи плана през януари предходната година, доставя акумулатори за електрически автомобили на " Фолксваген " (Volkswagen), " Форд мотър " (Ford Motor), " Хюндай мотър " (Hyundai Motor) и други.

Подразделението за акумулатори " Ес Кей Он " (SK On) на южнокорейския енергиен колос " Ес Кей иновейшън " приветства утвърждението на Европейския съюз за помощта на Унгария за построяването на цех за акумулатори за електрически транспортни средства в Иванча, южно от Будапеща, оповестява Йонхап.

" Ще създадем всичко допустимо, с цел да допринесем за европейските проекти за електрификация и декарбонизация, и ще помогнем за развиването на локалната общественост ", заяви компанията.

" Ес Кей Он " разгласи предходната година, че ще построи третия си цех за акумулатори за електрически автомобили в Унгария с индустриален потенциал от 30 гигаватчаса (GWh), като влага общо 2,29 милиарда $ до 2028 година.

Компанията съобщи, че се стреми да стане световен производител на акумулатори с общо произвеждане от 500 гигаватчаса (GWh) до 2030 година, макар че към края на 2021 година означи общо закъснение в поръчки за 1600 гигаватчаса (GWh).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР