Унгария подкрепя България в протеста срещу пакета Мобилност. Това стана

...
Унгария подкрепя България в протеста срещу пакета Мобилност. Това стана
Коментари Харесай

Унгария ни подкрепя в протеста срещу пакета Мобилност

Унгария поддържа България в митинга против пакета " Мобилност ". Това стана ясно на работна среща сред вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто по време на визитата му в България.

И двамата министри бяха единомислещи, че в този тип пакетът " Мобилност " нарушава разпоредбите на европейския пазар под претекст, че пази обществените права на водачите.

Ако един бизнес е по-конкурентноспособен от различен, в случай че българските и унгарските превозвачи са по-конкурентноспособни, за какво те да не бъдат наемани в Европа, съобщи Екатерина Захариева.

 Отхвърлиха настояванията ни по пакета
Отхвърлиха настояванията ни по пакета " Макрон "

Транспортната комисия на Европарламента не одобри предложенията ни

От своя страна Петер Сиярто означи, че унгарското държавно управление е обезпокоено, че западноевропейците не одобряват, че има стопански сфери, където централноевропейците са по-конкурентноспособни .

На срещата се сложи и въпросът с Глобалния пакт на Организация на обединените нации за миграцията. Унгарският външен министър поздрави България за решението й към този момент да се въздържи от присъединение към документа и акцентира, че въпросът с миграцията продължава да бъде от първостепенна значимост за Унгария. Той даде висока оценка на дейностите на страната ни за запазване на външната граница на Европейски Съюз против незаконната миграция и трафика на хора.

 България се въздържа от присъединение към Глобалния пакт за миграцията
България се въздържа от присъединение към Глобалния пакт за миграцията

Няма да имаме публични представители на конференцията в Маракеш

Петер Сиярто уточни, че Унгария демонстрира интерес да употребява природен газ от продължението на газопровода " Турски поток " през България и Сърбия , в случай че то бъде осъществено.

От своя страна министър Захариева увери, че България е направила съществени вложения в своята газопреносна мрежа и се стреми към диверсификация на източниците на газ.

Двамата министри разискаха и несигурността с въпроса по излизането на Англия от Европейския съюз , както и други въпроси от районния, европейския и интернационален дневен ред.

 Теменужка Петкова: Газпром ни осведоми, че Обновена
Теменужка Петкова: Газпром ни осведоми, че " Турски поток " минава през България

Пристигна публична позиция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР