Унгария официално е известила Северна Македония, че няма да екстрадира

...
Унгария официално е известила Северна Македония, че няма да екстрадира
Коментари Харесай

Унгария не дава Никола Груевски на македонското правосъдие

Унгария публично е известила Северна Македония, че няма да екстрадира някогашния министър председател на страната Никола Груевски, съобщи БГНЕС.
Министерството на правораздаването в Скопие заяви, че още на 5 август са получили мнението, че маджарски съд счита, че не са изпълнени законовите условия за изгонването на Груевски, откакто настояването му за политическо леговище е било утвърдено, вследствие на което, формалното уведомяване не е оригиналност, написа организация МИА.
" Съгласно член XXXVIII за интернационалната правна помощ по престъпни каузи, лице, което е получило политическо леговище, не може да бъде екстрадирано в страната, от която бяга. Затова Министерството на правораздаването на Унгария отхвърли настояванията за екстрадиция, за което нашето министерство беше известено при започване на август ", споделят от институцията в Скопие.
Министерството на правораздаването на два пъти искаше изгонването на Никола Груевски, който е наказан дейно по аферата " Танк " и обвинен за събитията на 27 април 2017 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР