Унгария обяви, че ще затвори лагерите в транзитната зона, където

...
Унгария обяви, че ще затвори лагерите в транзитната зона, където
Коментари Харесай

Унгария засега се подчини на решение на Европейския съд за мигрантите

Унгария разгласи, че ще затвори лагерите в " директната зона ", където стотици търсещи леговище и мигранти са арестувани след решение на Европейския съд против задържането им, съобщи БГНЕС.
" Транзитната зона беше решение, което отбрани границите на Унгария. Решението на Съда на Европейския съюз по това дело е почтено за жалост. Тъй като Унгария е длъжна да се съобрази с присъдата, тя не може да направи нищо друго, с изключение на да отстрани директните зони ", сподели на конференция министърът на кабинета на премиера Гергели Гуляш.
Той сподели, че 280 души ще бъдат отведени от лагерите в приемни центрове за търсещи леговище, само че не посочи какъв брой дълго ще останат там и какво ще се случи с тях.
" Заявления за леговище могат да се подават единствено до посолства отвън страната ", добави министърът.
Правозащитната организация Унгарски Хелзинкски комитет (УХК) съобщи, че са преведени към 300 души. " Страхотна вест: През нощта управляващите пуснаха всички - към 300 души, доста фамилии с дребни деца - нелегално арестувани в директните зони и ги трансферираха в открити или полуоткрити уреди! ", написаха от УХК в Twitter.
Комитетът съставлява ирански и афганистански фамилии, арестувани повече от година след отвод на молбите им за леговище по дело, заведено пред Съда на Европейската общественост в Люксембург. Съдът на Европейски Съюз този месец постанови, че хората не могат да бъдат арестувани в лагерите, без делата им да бъдат прегледани самостоятелно и че те не могат да бъдат държани повече от четири седмици.
Решението е следващият конфликт сред Европейски Съюз и държавното управление на Виктор Орбан, който подхваща твърди дейности във връзка с имиграцията.
Унгарските два лагера в " директна зона ", в които хората се държат в контейнери за транспорт зад ограда от бодлива тел по сръбската граница, бяха наказани от групите за права като безчовечен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР