Унгария няма да участва в песенния конкурс Евровизия през следващата

...
Унгария няма да участва в песенния конкурс Евровизия през следващата
Коментари Харесай

Унгария напуска Евровизия, защото била твърде гей

Унгария няма да взе участие в песенния конкурс " Евровизия " през идната година, като това става на фона на спекулации, че решението е взето, тъй като конкуренцията била " прекомерно гей " за усета на националистическото държавно управление и началниците на публичната телевизия, написа английският Guardian.
Въпреки че не е била посочена публична причина за отдръпването, този ход идва на фона на усилване на хомофобската изразителност в Унгария, където министър председателят Виктор Орбан, който е съперник на имигрантите, предприе политика " фамилията преди всичко ", ориентирана към подкрепяне на обичайните фамилии и усилване на раждаемостта.
По-рано тази година ръководителят на унгарския парламент съпостави осиновяването на деца от еднополови двойки с педофилия, до момента в който проправителствен ефирен коментатор дефинира " Евровизия " като " хомосексуална флотилия " и съобщи, че неучастието щяло да е от изгода за психологичното здраве на страната.
Източник от унгарската социална телевизия е споделил пред Guardian, че въпреки да не е била вътрешно обявена причина за решението за отдръпване от състезанието, догатката измежду чиновниците е, че сдружаването на " Евровизия " с LGBTQ (гейове, лезбийки, бисексуални, транссексуални и др.) културата стои зад решението.
" Не бях сюрпризиран. Това идва от организационната просвета на унгарската държавна телевизия ", показал източникът и добавил, че позитивното отразяване на правата на ЛГБТ хората в медията се обезкуражава, като се прави изключение единствено за годишното отразяване на гей парада в Будапеща.
Обществените медии в Унгария са тясно свързани с държавното управление и играят значима роля за разпространяването на неговите послания към миграцията и други проблеми. По-рано унгарският уеб страница index.hu цитира неназовани източници в публичните медии, които спекулират, че повода за отдръпването евентуално е, че " Евровизия " се счита за " прекомерно гей ".

Today’s fake news award goes to @MurphyPeterN: Retweeting an @indexhu story that relies on unnamed sources who “hint ” at the real reason. Because, you know, homophobia. Well done, Peter. #futureofmedia @ukinhungary https://t.co/KwBzHhHT34
— Zoltan Kovacs (@zoltanspox) 26 ноември 2019 година
Говорителят на Орбан Золтан Ковач, дефинира историята на index.hu като " подправена вест " в Twitter, само че не уточни друга причина за неучастието на Унгария.
В изказване по имейл до Guardian от унгарската социална телевизия са изтъкнали: " Вместо да участваме в песенния конкурс " Евровизия " през 2020 година, ще подкрепим директно стойностните продукции, основани от гениите на унгарската поп музика. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР