Унгария няма да участва тази година в конкурса Евровизия и

...
Унгария няма да участва тази година в конкурса Евровизия и
Коментари Харесай

Унгария се оттегли от "Евровизия" сред обвинения, че бил "твърде гейски"

Унгария няма да взе участие тази година в състезанието " Евровизия " и от Будапеща не оповестяват публични претекстове за това решение. Но в страната интензивно се приказва, че това е тъй като ръководещи и близки до тях притежатели на медии считали песенния конкурс за " прекомерно гейски ".

Коментатор по проправителствена телевизия назова " Евровизия " по-рано тази година " хомосексуална флотилия " и добави, че унгарското присъединяване няма да способства за психическото здраве на нацията.

Източник на лондонския " Гардиън " в публичната телевизия MTVA споделя, че сътрудниците му считат, че отводът за присъединяване се свързва с това, че " Евровизия " била асоциирана с ЛГБТ културата. Той добавя, че в малкия екран не се утвърждава позитивното отразяване на хора с такава ориентировка като се изключи годишния прайд в столицата.

Обществените медии компактно се управляват от консервативните и евроскептични ръководещи на Виктор Орбан и популяризират антиимигрантски послания и изказванията на партията " Фидес ", че непременно би трябвало да се брани " обичайното семейство ". Лично Орбан се въздържа от хомофобски изказвания.

От публичната телевизия споделят, че " вместо да участваме в Евровизия 2020, ще подкрепим стойностни продукции, основани от гении на унгарската поп музика ". През последните години националният участник бе спечелилият в локалното издание на шоуто " Гласът на Унгария ". Този път премията е опция за присъединяване в локални медии и фестивали.

Организаторите на " Евровизия " напомнят, че и други страни, в това число Унгария, са пропущали годишни издания, само че от 2011 година страната постоянно е взела участие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР