Унгария няма да позволи провеждането на митинги в подкрепа на

...
Унгария няма да позволи провеждането на митинги в подкрепа на
Коментари Харесай

Орбан: Унгария няма да позволи митинги в подкрепа на терористични организации

Унгария няма да разреши провеждането на манифестации в поддръжка на " терористични организации ", съобщи министър-председателят Виктор Орбан пред публичното радио, като добави, че всички маджарски жители би трябвало да се усещат в сигурност, без значение от тяхната религия или генезис, заяви „ TVP World ”.

Израел се зарече да унищожи терористичната организация Хамас, която ръководи линията Газа, като възмездие за най-смъртоносната офанзива против еврейски цивилни жители след Холокоста, когато стотици въоръжени бойци на Хамас се изсипаха през бариерната ограда и вилняха в израелските градове в събота.

" Шокиращо е, че в цяла Европа се организират манифестации на състрадание в поддръжка на терористите ", сподели Орбан, визирайки европейските последствия от нападението на Хамас против Израел.

Орбан, който е съдружник на израелския водач Бенямин Нетаняху, съобщи, че Израел има право да се пази, само че добави, че е значимо спорът да не се популяризира в други страни, дестабилизирайки целия район.

Бившият началник на " Хамас " Халед Мешаал прикани за митинги в целия мюсюлмански свят в поддръжка на палестинците и народите на прилежащите страни да се причислят към битката против Израел.

Във Facebook беше отправена покана за протест в поддръжка на Палестина, който да се организира в 14:00 ч. по Гринуич пред унгарското външно министерство в Будапеща.

" Имало е опити даже в Унгария ", сподели Орбан, без да загатва директно плануваното събитие. " Но ние няма да позволим манифестации за състрадание в поддръжка на терористични организации, защото това би довело до терористична опасност за унгарските жители ", добави той.

" Не можем да позволим на нито един маджарин, без значение от неговата религия или генезис, да се усеща нерешителен ", сподели Орбан.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР