Унгария няма да позволи никакви митинги в подкрепа на терористични

...
Унгария няма да позволи никакви митинги в подкрепа на терористични
Коментари Харесай

Орбан: Унгария ще забрани митинги в подкрепа на терористични организации

Унгария няма да разреши никакви манифестации в поддръжка на " терористични организации ", сподели министър председателят Виктор Орбан пред публичното радио в петък, добавяйки, че всички маджарски жители би трябвало да се усещат в сигурност, без значение от тяхната религия или генезис, предава " Ройтерс ".

Хамас е оповестена за терористична организация от Израел, Съединените щати, Европейския съюз, Канада, Египет и Япония.

" Шокиращо е, че има манифестации на състрадание в поддръжка на терористите в цяла Европа ", каза Орбан, споменавайки европейските последствия от офанзивата на Хамас против Израел.

Националистът Орбан, съдружник на израелския водач Бенямин Нетаняху, сподели, че Израел има право да се пази, само че добави, че е значимо спорът да не се популяризира в други страни, дестабилизирайки целия район.

Бившият началник на Хамас Халед Мешаал прикани за протести в мюсюлманския свят в петък в поддръжка на палестинците и народите на прилежащите страни да се причислят към борбата против Израел.

Митинг в поддръжка на Палестина беше свикан за 14:00 ч. локално време пред унгарското външно министерство в Будапеща във Фейсбук.

" Имаше опити даже в Унгария ", сподели Орбан, без да приказва непосредствено за плануваното събитие. " Но ние няма да позволим манифестации на състрадание в поддръжка на терористични организации, защото това би довело до терористична опасност за унгарските жители.

" Не можем да позволим на нито един маджарин, без значение от тяхната религия или генезис, да се усеща нерешителен ", сподели Орбан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР