Унгария няма да позволи никакви митинги в подкрепа на терористични

...
Унгария няма да позволи никакви митинги в подкрепа на терористични
Коментари Харесай

Орбан: Унгария ще забрани митинги в подкрепа на терористични организации

Унгария няма да разреши никакви манифестации в поддръжка на " терористични организации " , сподели министър председателят Виктор Орбан пред публичното радио в петък, добавяйки, че всички маджарски жители би трябвало да се усещат в сигурност, без значение от тяхната религия или генезис, предава " Ройтерс ".

Хамас е оповестена за терористична организация от Израел, Съединените щати, Европейския съюз, Канада, Египет и Япония.

" Шокиращо е, че има манифестации на състрадание в поддръжка на терористите в цяла Европа ", сподели Орбан, споменавайки европейските последствия от офанзивата на Хамас против Израел.

Националистът Орбан, съдружник на израелския водач Бенямин Нетаняху, сподели, че Израел има право да се пази , само че добави, че е значимо спорът да не се популяризира в други страни, дестабилизирайки целия район.

Бившият началник на Хамас Халед Мешаал прикани за  в петък в поддръжка на палестинците и народите на прилежащите страни да се причислят към борбата против Израел.

Митинг в поддръжка на Палестина беше свикан за 14:00 ч. локално време пред унгарското външно министерство в Будапеща във Фейсбук.

" Имаше опити даже в Унгария ", сподели Орбан , без да приказва непосредствено за плануваното събитие. " Но ние няма да позволим манифестации на състрадание в поддръжка на терористични организации, защото това би довело до терористична опасност за унгарските жители.

" Не можем да позволим на нито един маджарин, без значение от тяхната религия или генезис, да се усеща нерешителен ", сподели Орбан.

" Време е за война ": Израел прикани цивилните да изоставен линията Газа

Организация на обединените нации планува опустошителни филантропични последствия, в случай че Израел нахлуе
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР