Унгария не планира да напусне Европейския съюз, увери в неделя

...
Унгария не планира да напусне Европейския съюз, увери в неделя
Коментари Харесай

Орбан: Унгария не планира да напусне ЕС

Унгария не възнамерява да напусне Европейския съюз, увери в неделя унгарският министър председател Виктор Орбан, допълвайки обаче, че източните и западните членки на съюза би трябвало да реализират компромис за неговото бъдеще, съобщи организация Ройтерс.

Орбан, който е на власт от едно десетилетие, постоянно има търкания с Брюксел, като да вземем за пример поради отхвърли му да одобри мигранти според схемата по квоти и поради напъните му да ускори контрола върху медиите, правосъдната система и научните институции, отбелязва организацията.

Неговите войнствени позиции ускориха спекулациите, че Унгария може някой ден да последва образеца на Англия и да напусне Европейски Съюз.

" Ние сме член на съюза и ще останем член ", съобщи Орбан на конгрес в неделя на ръководещата партия Фидес, на който 55-годишният министър председател бе избран отново за водач.

Но във връзка рецензиите на някои страни членки към върховенството на закона в Унгария, Орбан съобщи: " Това е нашата страна, нашият дом и нашият живот и никой различен, с изключение на унгарците, не може да взема решения за тях ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР