Унгария не планира да напусне Европейския съюз, увери в неделя

...
Унгария не планира да напусне Европейския съюз, увери в неделя
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Унгария не планира да напусне ЕС

Унгария не възнамерява да напусне Европейския съюз, увери в неделя унгарският министър председател Виктор Орбан, допълвайки обаче, че източните и западните членки на съюза би трябвало да реализират компромис за неговото бъдеще, съобщи организация Ройтерс.

Орбан, който е на власт от едно десетилетие, постоянно има търкания с Брюксел, като да вземем за пример поради отхвърли му да одобри мигранти според схемата по квоти и поради напъните му да ускори контрола върху медиите, правосъдната система и научните институции, отбелязва организацията.

Неговите войнствени позиции ускориха спекулациите, че Унгария може някой ден да последва образеца на Англия и да напусне Европейски Съюз.

"Ние сме член на съюза и ще останем член ", съобщи Орбан на конгрес в неделя на ръководещата партия Фидес, на който 55-годишният министър председател бе избран отново за водач.

Но във връзка рецензиите на някои страни членки към върховенството на закона в Унгария, Орбан съобщи: "Това е нашата страна, нашият дом и нашият живот и никой различен, с изключение на унгарците, не може да взема решения за тях ".

Според Орбан сред двете елементи на Европа е нужен "компромис ".

"Макар западната и източната половина на съюза да вървят ясно по разнообразни пътища...и да почитат разнообразни полезности, даже и при тези условия може да бъде открит метод да живеят дружно ", сподели Виктор Орбан, чиято партия ще се изправи пред локални избори след две седмици.

Орбан сподели, че "другата страна " би трябвало да се откаже от откритите офанзиви против държавните управления на някогашните комунистически страни от Централна и Източна Европа.

"Ние не им изпращаме платени политически деятели, тъй че и те би трябвало да си приберат техните от Централна Европа ", сподели Орбан. "Те би трябвало да се откажат от прикритите дейности против централноевропейските държавни управления. Бюджетът на Европейски Съюз не би трябвало да бъде употребен, с цел да финансира екипи и медии, които имат пристрастия към либералите и имигрантите, обслужвайки техните цели. Ако желаеме да запазим Европа единна, би трябвало да се откажем от тези практики ", съобщи унгарският министър председател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР