Унгария не планира да напуска Европейския съюз, обяви унгарският премиер

...
Унгария не планира да напуска Европейския съюз, обяви унгарският премиер
Коментари Харесай

Унгария не планира да напуска ЕС, потвърди Орбан

Унгария не възнамерява да напуща Европейския съюз , разгласи унгарският министър председател Виктор Орбан, представен от " Ройтерс ".

Но той е уверен, че източните и западните страни членки би трябвало да намерят компромис за бъдещето на Общността.

Орбан, който е на власт от близо десетилетие, постоянно влиза в вербален спор с Брюксел, да вземем за пример той отхвърля да одобри мигранти съгласно скица на Европейски Съюз за квотно систематизиране и поради дейностите си в областта на медиите, правораздаването и университетските институции. Позицията му провокира спекулации, че Унгария по някое време може да последва образеца на Англия и да напусне Европейски Съюз, макар че страната получава милиарди евро помощ от еврофондовете.

Сега Европейски Съюз желае да обвърже тази помощ със спазването на върховенството на закона.

" Ние сме член на Съюза и ще останем член ", сподели унгарският водач на конгрес на партията му ФИДЕС, която преизбра 55-годишния водач за ръководител.

" Това е нашата страна, нашият дом и нашият живот и никой с изключение на унгарците не може да взема решение за това ", акцентира той, като има поради рецензията на някои страни членки на Европейски Съюз във връзка с спазването на закона в Унгария.

Според него нужен е компромис сред двете страни на Европа.

" Макар че западните и източните половини на Съюза следват разнообразни пътища...и зачитат разнообразни полезности, даже и при такива условия могат да се намерят способи за взаимно общуване ", уверен е Орбан.

Той прикани " другата страна " да изостави откритите офанзиви против държавните управления на някогашните комунистически страни от Централна и Източна Европа.

" Ние н е им изпращаме такива политически деятели , тъй че те би трябвало да се приберат техните у дома от Централна Европа ", изиска водачът на Унгария.

Те би трябвало да изоставят прикритите дейности против централноевропейските държавни управления. Бюджетът на Европейски Съюз не би трябвало да бъде употребен от финансови екипи и медии, подкрепяни от либерали и имигранти, обслужващи личните си ползи. Ако желаеме да запазим Европа обединена, би трябвало да изоставим тези практики , прикани Орбан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР