Унгария не може да подкрепи сегашната форма на нов пакет

...
Унгария не може да подкрепи сегашната форма на нов пакет
Коментари Харесай

Орбан отхвърли руското петролно ембарго: Това е атомна бомба за нашата икономика

Унгария не може да поддържа сегашната форма на нов пакет от наказания на Европейски Съюз, който включва ембарго върху вноса на нефт, сподели през днешния ден министър председателят Виктор Орбан.

Орбан сподели, че актуалното предложение на Европейската комисия за възбрана на вноса на съветски нефт ще бъде " атомна бомба за унгарската стопанска система ", добавяйки, че е подготвен да договаря, в случай че види ново предложение, което да задоволи унгарските ползи.

Европейският съюз в сряда предложи пакет от най-строги наказания против Москва, само че няколко източни страни показаха угриженост, че няма да имат задоволително време да се приспособят, макар че дипломати споделиха, че ще дадат на Унгария и Словакия период до 2023 година, съгласно Ройтерс.

Орбан сподели за държавното радио, че Унгария ще се нуждае от пет години и големи вложения в рафинерии и тръбопроводи, с цел да трансформира сегашната система, която разчита на към 65 % от съветския нефт.

„ Знаем тъкмо от какво се нуждаем. На първо място, имаме потребност от 5 години, с цел да приключим целия този развой. „ Година, година и половина не са задоволителни “, сподели Орбан.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР