Унгария може да приеме еврото доста по-скоро, отколкото правителството признава,

...
Унгария може да приеме еврото доста по-скоро, отколкото правителството признава,
Коментари Харесай

Унгария може да приеме еврото по-рано, отколкото й се иска

Унгария може да одобри еврото много по-скоро, в сравнение с държавното управление признава, счита топ банкерът в страната. Политическите водачи в Унгария, Полша, Румъния и Чехия - четирите най-големи стопански системи в източната част на Европейски Съюз - отхвърлят да дадат периоди за приемане на общата валута, макар че в огромната си част покриват критериите и към този момент са дали обещание да сменят валутите си.

Но до момента в който страни като Унгария не бързат, те не могат да си разрешат и да изостават от по-дълбоката интеграция, счита Шандор Чани - най-богатият човек в страната и основен изпълнителен шеф на най-голямата банка - OTP.

" В последна сметка Унгария ще се причисли към еврозоната. Но съм сигурен, че ще бъде в последния вероятен монент ", добавя той, представен от Bloomberg.

Миналата седмица европейските водачи започнаха нов спор за по-тясно съдействие. Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че полемиката би трябвало да включва общ бюджет и един финансов министър за цялата еврозона.

И за разлика от по-малките страни в района, други като Полша, Чехия и Унгария не са изключително щастливи от бъдещо по-тясно съдействие.

Министърът на стопанската система на Унгария Михали Варга съобщи предходната година, че страната може да одобри еврото до края на десетилетието, в случай че държавното управление успее да понижи разликата в стандарта на живот със Западна Европа. Но през юни се отдръпна, като сложи нова цел - страната да доближи междинните равнища в еврозоната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР