Унгария има интерес към продължаването на маршрута на газопровода Турски

...
Унгария има интерес към продължаването на маршрута на газопровода Турски
Коментари Харесай

Орбан пред Путин: Имаме интерес Турски поток да стигне до Унгария

Унгария има интерес към продължаването на маршрута на газопровода „ Турски поток “ до нейната територия. Това стана ясно на взаимна конференция в Москва на унгарския министър председател Виктор Орбан и съветския президент Владимир Путин, последвала днешните договаряния сред двамата водачи. 
Виктор Орбан назова възможното продължение на газопровода до Унгария прелестна опция за страната си и уточни, че е помолил съветския президент съществено да обмисли тази опция. Подчертавайки ролята на Унгария за преноса на съветски газ до европейския пазар и смисъла на подземните й газохранилища, Владимир Путин съобщи: 
" Не изключвам, че след построяването на „ Турски поток “ едно от наземните продължения на този газопровод може да премине през Унгария. "  
Руският президент подчертава върху още една значима сфера в двустранното съдействие, а точно нуклеарната енергетика.
В най-скоро време „ Росатом “ ще пристъпи към построяването на два нови блок в атомната електроцентрала „ Пакш “.
Виктор Орбан сподели, че всички подписани през последните години двустранни съглашения са били изпълнени. Той добави, че доверието е доста значима валута в актуалната интернационална политика и заради това Унгария високо прави оценка контактите си с Русия. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР