Унгария и Полша ще наложат едностранно забрана на вноса от

...
Унгария и Полша ще наложат едностранно забрана на вноса от
Коментари Харесай

Полша налагат едностранни забрани за украинския внос

Унгария и Полша ще наложат едностранно възбрана на вноса от Украйна на 24 селскостопански продукта, в това число на зърното, съобщи БTA.

Решението на унгарските управляващи бе оповестено незабавно откакто Европейската комисия заяви довечера, че няма да удължи краткотрайните ограничавания за земеделския импорт от някогашната руска република, чието деяние изтича през днешния ден в среднощ. 

В указа, публикуван от унгарското държавно управление, се постанова възбрана за импорт от нападнатата от Русия прилежаща страна на 24 селскостопански продукта. Едностранната възбрана, която влиза в действие от на следващия ден, се отнася по-конкретно за зърнените култури, редица зеленчуци, няколко месни продукта, както и за меда.

Броени минути по-късно друга граничеща с Украйна страна от Европейски Съюз - Полша, също разгласи, че ще удължи едностранно възбраната за импорт на украинско зърно.

" Полша ще удължи възбраната. Няма да слушаме Берлин, Туск и Вебер ", съобщи полският министър председател Матеуш Моравецки пред организация ПАП.

" Ще удължим тази възбрана макар несъгласието на Европейската комисия. Ще го създадем, тъй като е в полза на полския фермер ", съобщи Моравецки. 

Земеделските производители в пет източноевропейски страни от Европейски Съюз - Унгария, Полша, Словакия, Румъния и България - се оплакаха, че са застрашени от банкрут, защото евтиният украински импорт подбива цените на вътрешния пазар.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР