Унгария и Полша са блокирали в понеделник приемането на (програмата

...
Унгария и Полша са блокирали в понеделник приемането на (програмата
Коментари Харесай

Унгария и Полша блокираха бюджета на ЕС

Унгария и Полша са блокирали в понеделник приемането на (програмата " Европейски Съюз: Следващо потомство " ) на среща на представителите на страните на 27-те страни членки, оповестиха източници представени от Франс прес и ДПА.

Общият бюджет на Европейски Съюз за идващите години възлиза на близо 1.1 трилиона евро, а проектът за възобновяване – на спомагателни 750 милиарда евро.

Будапеща и Варшава са се противопоставили на задействането на механизма, който може да лиши от европейски фондове страни членки на Европейски Съюз, упрекнати в нарушение на правилото на правовата страна (независимостта на правосъдната система и спазването на съществени права), напомня Агенция Франс Прес.

един път при започване на ноември по този механизъм, само че в този момент се оказва, че договорка няма.

Тогава доста евродепутати и държавни управления споделиха, че няма да дадат зелена светлина за отпущането на парите, в случай че няма нов способ, обвързващ еврофинансирането със спазването на демократичните правила. Още тогава обаче Полша и Унгария оповестиха, че може да блокират ратификацията на новия оздравителен фонд на Европейски Съюз, в случай че не харесват изискванията на механизма за върховенството на закона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР