Унгария и Газпром подписаха споразумение за доставки на газ в

...
Унгария и Газпром подписаха споразумение за доставки на газ в
Коментари Харесай

Унгария ще получава газ през България през 2019 г.

Унгария и " Газпром " подписаха съглашение за доставки на газ в Европа посредством газопровода "Турски поток ". Първите количества синьо гориво от новата тръба по дъното на Черно море би трябвало да дойдат в края на 2019 година. Това съобщи унгарският външен министър Петер Сийярто пред организация МТИ след подписването на съответното съглашение в Москва с ръководителя на " Газпром " Алексей Милер, съобщи БГНЕС.

"Търсенето на съветски газ в Евросъюза нараства, макар лицемерието на западните страни ", разяснява той. И подсети, че тази зима "Газпром " продаде в Европа рекордни количества синьо гориво. Сийярто означи още, че с България и Сърбия към този момент са подписани всичките нужни документи за построяването на газопровода. " Той ще разреши да се доставят в Унгария през Сърбия 8 милиарда кубически метра газ годишно ", уточни министърът.

В началото на юни Петер Сийярто съобщи, че Унгария е възобновила договарянията с Русия за строителството на нов газопровод, употребявайки мощностите на неосъществения план " Южен поток ", който трябваше да мине през България.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР