Унгария е сред водещите чуждестранни инвеститори в България. За 2018

...
Унгария е сред водещите чуждестранни инвеститори в България. За 2018
Коментари Харесай

Министър Караниколов се срещна с министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто

Унгария е измежду водещите задгранични вложители в България. За 2018 година страната е на второ място по поток на директни задгранични вложения в България след Холандия. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на Втората сесия на българо-унгарската междуправителствена комисия за икономическо съдействие, която се организира в Будапеща.

Двете делегации разискват въпроси, свързани с стопанската система и вложенията, енергетиката, превоза, известията и осведомителните технологии. Министър Караниколов уточни, че за интервала 2002 – 2018 година унгарските вложения в България са над 1,5 милиарда евро. „ Отчитайки капацитета на българската и унгарската стопански системи, смятам, че съществуват редица благоприятни условия за сполучливо партньорство и привличане на повече маджарски вложения “, акцентира Караниколов. По-късно денем министър Караниколов се срещна с министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто. Двамата разискаха опциите за поощряване на вложенията, както и вероятностите за осъществяване на взаимни начинания с унгарската страна.

Договорено беше създаването на общ метод за представяне на артикули и услуги, както и подкрепяне на бизнеса, който има предпочитание да оперира на териториите на двете страни. По време на визитата „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД и Асоциация на индустриалните, научните, иновационните и софтуерните паркове в Унгария подписаха Меморандум за съгласие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР