Унгария е изразила готовност да подкрепи България в по-нататъшните й

...
Унгария е изразила готовност да подкрепи България в по-нататъшните й
Коментари Харесай

Пакетът Макрон: Какви са сценариите?

Унгария е изразила подготвеност да поддържа България в по-нататъшните й старания срещу приемането на пакета " Мобилност 1 ". Въпросът е разискван на работна среща сред вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто. И двамата министри са били единомислещи, че в този си тип пакетът " Мобилност " нарушава правата на европейския пазар като претекст се употребява отбраната на обществените права на водачите.

В студиото на Сутрешния блок тематиката дискутираха евродепутатите Андрей Ковачев, ГЕРБ/ЕНП и Петър Курумбашев, БСП/ПЕС.

Протестът в Брюксел беше един " спомагателен сигнал към сътрудниците и в Транспортната комисия, и ръководителите на политическите групи в Европейския парламент, че това е незаслужено и мисля, че беше реализиран добър резултат със взаимните старания на всички сътрудници, с напъните и на българското държавно управление, че този пакет в мандата на настоящия парламент няма по какъв начин да бъде признат и ще остане за идващия мандат ", уточни Андрей Ковачев.

Петър Курумбашев прикани българските водачи и превозвачи да дойдат още веднъж в Брюксел идващия месец.

" Ние доста ще се радваме този напън да не бъде една еднократна демонстрация, а да бъде непрекъснат. След като мина това гласоподаване, което не беше щастливо и за сътрудниците от така наречен " Пътен алианс ", т.е. нашите съперници, имаше пък митинги от другата страна, имаше блокирания на границата сред Белгия и Германия и техните сътрудници са дейни всеки ден ", сподели той и означи, че за тях е по-удобно, тъй като са на терен.

По мотив на това, че е признат най-неудобният вид, който е за връщане на камионите, той беше безапелационен, че това е чист протекционизъм.

" Мисля, че по тази причина доста остро реагират моите сътрудници, тъй като е нарушено възприятието за правдивост - когато западни компании вършат бизнес в България имаме общ пазар, когато наши компании вършат бизнес на Запад се оказва, че има едни правила, които би трябвало да се съблюдават ", добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР