Унгария е блокирала приемането на петролното ембарго и договорените нови

...
Унгария е блокирала приемането на петролното ембарго и договорените нови
Коментари Харесай

Унгария блокира петролното ембарго на ЕС заради санкцииите срещу руския патриарх

Унгария е блокирала приемането на петролното ембарго и контрактуваните нови европейски наказания против Москва, настоявайки за изваждане на главата на Руската православна черква патриарх Кирил от черния лист на Европейския съюз, показаха няколко дипломатически източници, представени от Франс прес.

" Патриархът се счита за дълготраен съдружник на президента Владимир Путин и се трансформира в един от главните поддръжници на съветската военна експанзия против Украйна ", се показва в предлагането за наказания, импортирано на страните-членки.

Лидерите на 27-те страни членки от Европейски Съюз, които се събраха на среща на върха на 30 и 31 май в Брюксел, реализираха съглашение за понижаване на вноса на съветски нефт с към 90 % до края на годината, с цел да преустановят финансирането на съветската инвазия в Украйна.

Ембаргото е основна мярка от шестия пакет наказания на Европейски Съюз, който планува разширение на черния лист на Европейски Съюз до към 60 лица, в това число главата на Руската православна черква патриарх Кирил, а също и изключването на три съветски банки от интернационалната финансова система Суифт, в това число главната финансова институция на страната банка " Сбербанк ".

За европейските наказания е належащо единогласие и унгарският министър председател Виктор Орбан даде единодушието си през днешния ден по време на среща на непрекъснатите представители преди публикуването му в формалния вестник на Европейски Съюз и влизането му в действие.

В момента се организират съвещания с Будапеща в опит да се преодолее съпротивата на Унгария, заяви дипломатически източник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР