Унгария е близък приятел и важен партньор на България, като

...
Унгария е близък приятел и важен партньор на България, като
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с унгарския си колега

Унгария е непосредствен другар и значим сътрудник на България, като двете страни съумяха да изградят чудесно съдействие във всички сфери на двустранните си връзки, а също и по линия на дневния ред на Европейския съюз. Това съобщи президентът Румен Радев на среща във Варшава с унгарския си сътрудник Янош Адер, заяви прессекретариатът на президента на република България.

Предизвикателствата, свързани с миграционната рецесия и нуждата от ефикасна обща европейска политика в тази сфера, бяха водещ акцент по време на диалога на президентите Румен Радев и Янош Адер. Президентът Адер удостовери пред българския държавен глава поддръжката на Унгария за присъединението на страната ни към Шенгенското пространство.

" България поставя поредни старания за прецизен надзор и отбрана на външните граници на Европейски Съюз ", акцентира президентът Румен Радев. " Балканският маршрут не трябва да остава в сянката на Средиземноморския. България е изключително застрашена, тъй като се намира на първа линия ", съобщи още на срещата българският държавен глава.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР