Унгария днес стана поредната европейска страна, обявила драстични ограничения на

...
Унгария днес стана поредната европейска страна, обявила драстични ограничения на
Коментари Харесай

Унгария затваря границите за чужденци

Унгария през днешния ден стана следващата европейска страна, оповестила фрапантни ограничавания на обществения живот, в това число затваряне на граници и ограничение на напредването за да предостврати разпространяването на ковид, съобщи Агенция Франс Прес.
„ Затваряме границите на Унгария за пътнически трафик “, съобщи министър председателят Виктор Орбанв Народното събрание.
„ Вървят интернационалните диалози за съгласуване на тази мярка, която значи, че в бъдеще единствено на маджарски жители ще бъде разрешено да влязат в Унгария “, сподели той.
Няколко страни в района оповестиха сходни ограничавания на границите си, в това число прилежащите Украйна и Словакия.
Орбан сподели също, че през днешния ден от среднощ всички обществени събития ще бъдат неразрешени.
„ Места за културни събития и занимания, кина, културни институции би трябвало да бъдат затворени “, сподели той и добави, че на заведенията за хранене и кафенетата ще бъде позволено да работят до 15 часа.
Орбан сподели още, че всички търговски обекти, като се изключи питателните магазини, аптеките и супермаркетите ще бъдат затворени.
Премиерът прикани хората над 70-годишна възраст да не напущат домовете си, само че призна, че това не може да им бъде неразрешено.
Унгария е записала до момента 39 случая на COVID-19 в това число един смъртен случай.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР