Унай Емери е на път да докаже една болезнена и

...
Унай Емери е на път да докаже една болезнена и
Коментари Харесай

ПСЖ – 805 млн. евро на вятъра

Унай Емери е на път да потвърди една мъчителна и доста скъпа за шефовете на ПСЖ максима – колкото и пари да пръскаш на трансферния пазар, би трябвало да имаш първокласен треньор на скамейката. А испанският познавач явно няма нужните умения, с цел да води тим от подобен сан. Това си пролича преди година, когато грандът от Париж направи немислимото – отпадна от „ Барселона “, макар звучния триумф с 4:0 в първия мач и 1:6 на реванша. Тогава, вместо да хвърли оставка, някогашният ментор на „ Севиля “, „ Валенсия “ и „ Спартак “ (Москва) остана в Париж и след позора. Същото се случи и в края на сезона, когато „ Монако “ взе купата в Лига 1 под носа на богаташите.  Сега, година след фиаското на „ Камп Ноу “, ПСЖ има тъкмо 90 минути разполагаем, с цел да избегне нов испански призрачен сън.

В сряда вечер съставът на Емери, оценен дни по-рано на 805 милиона евро, претърпя ново поражение на 1/8-финалите в Шампионската – 1:3 от „ Реал “ (Мадрид).
На терена ясно си пролича, че носителят на трофея знаеше доста добре по какъв начин да обезвреди втората най-скъпа селекция във футбола след „ Манчестър Сити “. А повода не бе, че „ белия балет “ разполага с по-добри футболисти. Разликата бе на аварийна пейка, където Зинедин Зидан завоюва конфликта със своя сътрудник Емери. Французинът бе инструктирал доста добре неговите състезатели какъв е методът за справяне с убийственото трио Неймар, Кавани и Мбапе. Домакините затваряха празните пространства, действаха по-разумно и изчакваха точния миг за офанзива.

Успехът на Зидан бе приет и от испанската преса при все, че от няколко месеца насам работата на експерта е подложена на подозрение, поради слабите резултати в Ла Лига.
„ Майсторската класа на Зидан – написа „ Марка ” в деня след успеха. – Французинът имаше явен проект. Рискува като остави на аварийна пейка Гарет Бейл за сметка на Иско, с цел да удари през второто полувреме, когато пусна уелсеца на терена. А с влизането на Васкес и Асенсио треньорът внесе още повече експедитивност в офанзивата. “
В същото време парижани нямаха ясна концепция по какъв начин да измъкнат позитивен резултат на „ Сантяго Бернабеу “. Френският гранд разчиташе на самостоятелни експлоадирания на някоя от многото скъпоструващи звезди. А в случай че Емери е имал по-различен проект за Мадрид, то той не си пролича.

Сега испанецът има 14 дни разполагаем, с цел да откри по-ефикасен метод за опълчване на „ Реал “. Ръководството, отпред с боса Насер Ал-Хелаифи, пък може да употребява това време, с цел да се огледа за възможен заместител на Емери. Защото нов неуспех в Европа ще коства стотици милиони на клуба, а упоритостите този сезон бяха за най-малко край, който сега наподобява доста надалеч.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР