Умствената сила не винаги се отразява в това, което човек

...
Умствената сила не винаги се отразява в това, което човек
Коментари Харесай

13 белега за силна психика

Умствената мощ не постоянно се отразява в това, което човек прави. Обикновено има свидетелства за съществуването на такава в другото, което той не прави. 

Силната душeвност значи да умеем да направляваме свои мисли, държанието си и страсти. Това счита американската авторка Ейми Морин. Тя издаде книга в Щатите със заглавие  " 13 неща, които умствено мощните хора не вършат ". Ето кои са тези неща според Морин, напълно в резюме изброени от уеб страницата Business Insider.

1. Хората със мощна душeвност не губят време да се самосъжаляват.

Според тях това е самодеструктивно държание, похабяване на скъпия брой дни, с които разполагаме, с цел да сме щастливи, да се усещаме добре, да вършим други хора удовлетворени от живота и да променяме действителността към възстановяване в дълготраен проект. Каквото и да се е случило, постоянно можем да потърсим и открием нещо добро в живота, което да ни въодушеви. Дори то да е едно само. 

2. Те не заявяват пълномощията си на други.

Не дават от персоналната си мощ и власт. Застават зад своите права и държат на позицията си. Други хора не трябва да управляват дейностите ни.

3. Не бягат от измененията.

Морин написа, че има пет етапи на човешка реакция към смяната: авансово очакване, съзерцание, подготовка, деяние, поддръжка. Да се надигнем пред смяната е плашещо за всеки. Като се съпротивяваме обаче възпрепятстваме персоналния напредък. Силна душeвност се изисква за бързото адаптиране към новите обстановки.

4. Не се концентрират върху неща, които не са в техния надзор.

Приемат че има такива и не престават напред. 

5. Не се тревожат, че не са угодили на всички.

Стараят се допустимо по-малко да дефинират самооценката си от мнението на близките. 

6. Не се опасяват да поемат авансово оценени опасности.

Хората доста постоянно се ужасяват да поемат опасности, било то финансови, физически, прочувствени, обществени или свързани с бизнеса. Но всичко се свежда до наличното знание, показва Морин. Липсата на информация значи, че е дребна вероятността да пресметнем до какво може да докара съответния риск. Незнанието значи повишаващ се боязън. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР