Уморихме се, наистина се уморихме, да гледаме как връстниците ни,

...
Уморихме се, наистина се уморихме, да гледаме как връстниците ни,
Коментари Харесай

Младите в БСП: Уморихме се да гледаме как връстниците ни напускат

Уморихме се, в действителност се уморихме, да гледаме по какъв начин връстниците ни, приятелите ни, околните ни са принудени да напущат своите родни места заради неналичието на качествено обучение, липса на работни места за преди малко приключилите висше обучение и още по-страшното за хората с опит - заради ниските приходи, заради неналичието на опазване на здравето, налично за всеки. Това е повода ние, младите социалисти от Балканите, през днешния ден да бъдем тук с една съществена задача - да намерим метода да останем . Това съобщи ръководителят на Младежката организация в Българска социалистическа партия Николай Бериевски по време на Балканската младежка кръгла маса в Казанлък.

Той акцентира, че тъкмо „ Мисия Оставам “ е тематиката, която е събрала младите в навечерието на годишния Национален събор на левицата на Бузлуджа . Бериевски изрази вяра тематиката да не бъде е единствено едно мото, което да отекне във времето и пространството след привършване на днешната среща, а да сплоти всички и с общи старания да стане идея - младежите да останат в родината си.

Пред участниците във форума бе показано и проучване измежду младежите от Балканите за техните настройки за присъединяване в политиката, отношението им към значими за района тематики и ценностната им система

В първата по рода си балканска среща на младите социалисти от прилежащите страни взе участие и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова . Тя приветства гостите от Словения, Сърбия, Албания, Румъния и Черна гора и съобщи, че те дават " спомагателна мощ на нашата Бузлуджа ". " Вие носите концепциите и силата на младежите от вашите страни и дружно с нашите младежи ще обсъдим хрумвания, ще споделим друг опит, ще беседваме за бъдещето ви ", обърна се към гостите водачът на алените.

Нинова заръча на младежите да не са " просто странични наблюдаващи на непознати решения за вашия живот, а дейни участници във вземането на решения и мотор на тяхното осъществяване “ . Според водача на социалистите " балканските леви партии са изправени пред общи провокации - по какъв начин да подобрят образованието на младежите, по какъв начин да понижат младежката безработица, по какъв начин да основат условия - младежите да раждат и отглеждат децата си, да спортуват, да ядат чиста храна, да са здрави.-->

Пред младежите от балканските страни Корнелия Нинова показа и няколко забавни и потребни за тях хрумвания и благоприятни условия , измежду които европейската самодейност " културен чек " , посредством който страната дава опция на всеки юноша до 18 година да посети концерт, да си купи книга, да посети галерия.

В Казанлък водачът на социалистите разяснява и днешното решение на Конституционния съд за Истанбулската спогодба , с което конституционните съдии я оповестиха за противоконституционна. По думите й с това решение " разсъдъкът и правото победиха над непознатите ползи и послушанието на министър-председателя Борисов " . Тя посочи, че двама министри от кабинета Борисов - на правораздаването Цецка Цачева и на външните работи Екатерина Захариева, са дали позитивно мнение за Истанбулската спогодба и тя не опонира на Конституцията, което показвало отношението на цялото държавно управление.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР