Уморени ли сте от мръсен лаптоп? Запознайте се с подходящи

...
Уморени ли сте от мръсен лаптоп? Запознайте се с подходящи
Коментари Харесай

Грижи за лаптопа – колко често да го почиствате?

Уморени ли сте от замърсен преносим компютър? Запознайте се с подобаващи препоръки по какъв начин да почистите вентилатора, екрана и клавиатурата от прахуляк, петна и други замърсявания.

Знаете ли, че прахта и мръсотията могат да бъдат повода вашият преносим компютър да не работи добре? Ето за какво е извънредно значимо да се грижите за него и да го поддържате чист. По-долу ще намерите указания по какъв начин да го извършите и какво ви би трябвало!

Нужни са ви следните неща:

- Флакон със сбит въздух
Как да изберете точното зарядно за вашия преносим компютър
Как да избера вярното зарядно за своя преносим компютър? Това е въпрос, на който всеки би трябвало да знае отговора преди да закупи нов адаптер за п...
Прочети повече
- Микрофибърна забрадка / забрадка без власинки

- Изопропанол / почистващ алкохол

Вентилаторът

Прах и нечистотия се натрупват елементарно в компютъра – изключително с времето. Това може да докара до запушен вентилатор, който охлажда по-лошо. Без работещ вентилатор компютърът прегрява – което може да докара до срив или по-бавна работа. Но по какъв начин почиствате вентилатора? Алтернатива, несъмнено, е да отворите компютъра, само че имайте поради, че това е рисковано и може да загубите гаранцията, в случай че още е в такава. Освен това може да не е допустимо да разглобите по-нов компютър. Следвайте деликатно инструкциите по-долу!

1. Изключете преносимия компютър и извадете захранващия кабел от контакта
Защо би трябвало да оставите преносимия компютър си надалеч от вас, до момента в който се храните
Напоследък постоянно ни се случва да се храним пред преносимия компютър: обядваме небрежно в офиса, гледаме вечер филм у дома, а похапването пред екран...
Прочети повече
2. Извадете батерията (ако е възможно)

3. Направете пробно продухване на кутията със сбит въздух, с цел да почистите дюзата

4. Поставете дюзата във вентилите на компютъра и издухайте прахта. Не забравяйте да духате на къси шпации - вентилаторът може да се повреди, в случай че се върти прекомерно бързо. 

Екранът

При разчистване на екрана е значимо да запомните – без почистващи препарати! Новите екрани са чувствителни и могат да бъдат унищожени от химикали. Вместо това използвайте суха забрадка от микрофибър, с цел да премахнете петна и пръстови отпечатъци, като почистите с фини кръгови придвижвания, без да натискате мощно.
Тези неточности редуцират живота на електроуредите ви
В днешно време не можем без електроуреди. С тяхна помощ ние бързо и елементарно се оправяме със дилемите в всекидневието и ни остава време за п...
Прочети повече
Възможно е да употребявате гореща вода за унищожаване на по-трудни за унищожаване петна като храна и кафе. Накиснете кърпата и се уверете, че сте изстискали водата доста добре, с цел да не придвижите капки от нея по клавиатурата или във клапаните.

Ръчно разчистване на клавиатура с микрофибър

Клавиатурата бързо се замърсява доста заради омазняване и нечистотия от пръстите ви. И по този начин, по какъв начин я почиствате?

Започнете, като употребявате сбит въздух сред клавишите, с цел да премахнете насипната нечистотия и остатъците. След това използвайте забрадка от микрофибър с изопропанол (малко количество), с цел да почистите добре клавишите. Вместо алкохол може да се употребява гореща вода, само че алкохолът по-лесно отстранява замърсяванията и петната.

Освен това се изпарява бързо, намалявайки риска от попадане на течност в компютъра ви. Можете също да употребявате плотове с малко изопропанол за разчистване сред клавишите, само че внимавайте алкохолът да не капе и да не попадне вътре в клавиатурата.

Още от ТЕХНОЛОГИИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР