Умората и Умбер спряха най-добрия ни тенисист на финала в

...
Умората и Умбер спряха най-добрия ни тенисист на финала в
Коментари Харесай

Григор Димитров загуби финала в Марсилия

Умората и Умбер стопираха най-хубавия ни тенисист на финала в Марсилия
Григор Димитров за жалост не съумя да завоюва десетата купа в своята кариера, като загуби финала на шампионата в Марсилия от категория ATP250.

Българинът беше надигран от представителя на домакините и втора ракета на Франция Юго Умбер с 4:6, 3:6 за съвсем час и половина игра.

Това беше десети изгубен край за Димитров от общо 19 и по този начин той не съумя да завоюва втори трофей през този сезон, откакто го направи в австралийския град Бризбън.

За международния №21 Юмбер купата е пета в кариерата и тя бе изцяло справедливо. Той направи супер мач против първия подложен Хуберт Хуркач на полуфиналите, а в този момент съкруши и втория подложен в лицето на българина. Юмбер през днешния ден сервира превъзходно и без съвсем никакви съмнения сподели, че бе по-добрият на корта.

Отрази се и умората на Григор след вчерашния тричасов мач с Карен Хачанов, който свърши доста късно. Така българинът имаше единствено към 20 часа за възобновяване преди финала.

В първия сет двамата сервираха превъзходно и не се стигна до никакви благоприятни условия за пробив до 5:4 за Умбер, като даже единствено в един от геймовете се стигна до това играчът на ретур да вземе две разигравания.

Нещата се трансформираха в десетия гейм, когато Григор имаше съществени проблеми, само че най-много поради положителната игра на ретур на противника. Стигна се до първото тъждество в мача, а там Гришо направи двойна неточност. Сгрешен форхенд донесе брейкбол, който беше избавен, само че Юмбер стигна до втора опция със собствен ослепителен форхенд по диагонала. Грешка от тази страна на българина постави завършек на сета.

Във втората част Григор получи опция още първоначално, когато имаше два брейкбола, само че те за жалост бяха отразени. За да стане още по-лошо, пропуснатите шансове влязоха в главата на българина и той позволи мигновен пробив по-късно. После Юмбер поведе с 3:0 и там някъде се видя, че ще завоюва мача, тъй като просто играеше доста по-стабилно. До края сервираше превъзходно и въпреки Григор да завоюва три гейма, това не бе задоволително. Победата пристигна след 6:3.

Все отново Григор печели актив от този шампионат и въпреки да остава №13 в света, се доближава още повече до челната десетка, като към този момент е на по-малко от 100 точки от десетия Стефанос Циципас. За българина следва шампионата в Ротердам през идната седмица, като още във вторник той играе с италианеца Лоренцо Сонего.

Умбер се изкачва до №18 в света и към този момент е първа ракета на Франция, като задмина ветерана Адриан Манарино.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР