Умора от гледна точка на потенциал да се носят отговорностите

...
Умора от гледна точка на потенциал да се носят отговорностите
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Политическият срок на годност у нас е доста къс

Умора от позиция на капацитет да се носят отговорностите на ръководството в ГЕРБ няма, само че има и обезценка. Това сподели пред Българска национална телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.
" Макар че са подменяни доста фигури, и в локалната власт, и в изпълнителната, и в законодателната имаме знакови фигури и те са едни и същи от много дълъг интервал.  И напълно обикновено е да има обезценка. Иронията е, че този резултат на обезценка, от една страна, върви с натрупването на неповторим опит, от друга. Междувпрочем, политическият период на валидност в България е много пай. В българската политика за първи път имаме опция да имаме безусловно една генерация същински политици с насъбран опит. " Така разяснява ръководството на ГЕРБ през последните години в страната. 
Не го приемайте като интервенция по кръвопускане. Там, където се генерират спорове, има смени. Това е знак, че политическият организъм има имунна система. Той може да взема решения да се раздели с някой, с цел да пази цялото, обрисува механизма на оцеляване на политическата мощ Дончев.
Има проблем в метода, по който приказват политиците - " едни хора постоянно с вратовръзки " и хората. " Това не е добре. Това в бъдеще би могло да бъде причина за съществени рецесии. Хората желаят да знаят, хората желаят да вземат участие ".
Как се избира кмет? Съветите на вицепремиера бяха ясни: " За да се избере кмет, жителят би трябвало да бъде осведомен, интелигентен и сериозен и не постоянно да се подвежда по сладкия изказ на претендента. Трябва да мисли доста. Аз персонално бих бил недоверчив във връзка с този, който ми дава най-бомбастични обещания, тъй като като предписание те не са изпълними. После, когато някой ми обещае нещо, аз обезателно ще го запитвам по какъв начин ще го реализира, ще го запитвам какъв брой коства. "
Успех на ГЕРБ на идните локални избори ще значи оценка за всичко свършено през последните години, счита Дончев.
При поврат и неприятен сюжет за ГЕРБ, Дончев съобщи, че промени би трябвало да има без значение дали някой е спечелил или не. Той е уверен, че взаимоотношението със Съюз на демократичните сили ще помогне на ГЕРБ.
Що се отнася до обединението с Обединени патриоти и присъединяване на партията на Волен Сидеров, вицепремиерът сподели, че всяка коалиция е компромис. В последна сметка с изключение на политическите страсти, има и прагматични въпроси за решение, сподели още Дончев
Колкото до шпионския скандал, вицепремиерът разяснява, че смяна в връзките България – Русия няма. Ако казусът стигне до съда, нека има обективна присъда, заключи Дончев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР