Умора, лошо състояние на кожата и косата, храносмилателни проблеми, чести

...
Умора, лошо състояние на кожата и косата, храносмилателни проблеми, чести
Коментари Харесай

Малки стъпки за всекидневен детокс на тялото

Умора, неприятно положение на кожата и косата, храносмилателни проблеми, чести главоболия... Тялото ни подсказва, че се нуждае от детоксикиране. Въпреки че редица хранителни режими могат да ни оказват помощ да отстраняваме огромна част от токсините в тялото, значимо е всеки ден да следваме някои дребни стъпки, с които в допълнение да се погрижим за този детокс. Пиенето на билкови чайове, зелен чай, потреблението на свежи зеленчуци, достатъчните часове сън, са единствено дребна част.

Пийте вода с лимон

Чаша вода с лимон може да е превъзходен старт на деня ви, само че също по този начин може и да е напитка, на чиято прохлада и детоксикиращ резултат да се насладите и през останалата част от деня.

Доверете се на зелените смутита

Ако сте фенове на пресните зеленчукови сокове, смути напитките, пробвайте композиция от лимон, къдраво зеле, спанак. Към тях може да добавите и малко спирулина, джинджифил – две съставки с потвърден детокс резултат, повишаващи имунитета.

Консумирайте храни, които оказват помощ на тялото за детоксикацията

Черният дроб и бъбреците служат като филтрираща система на тялото и по този метод са неразделна част от „ почистването на отпадъците “, като по този начин се благоприятства цялостното здраве.

За да подпомогнете функционалността на тези жизненоважни органи, прибавете към ежедневното си меню следните потребни съставки: магданоз, кориандър, чай от глухарче, червен пипер, куркума, черен пипер, чесън, лимон, липов чай, грейпфрут, артишок, цвекло, кръстоцветни зеленчуци, спирулина.

Спортувайте

Редовната физическа интензивност е един от най-хубавите способи за здравословно елиминиране на токсините от тялото. По този метод се подтиква циркулацията в кръвта и лимфната система, усъвършенства се храносмилането, укрепват се ставите, усъвършенстват се настроението и самочувствието.

Избягвайте рафинираната захар

Сладкиши, бисквити, мюслита, сосове, всички те съдържат захари. Знаем че захарта нанася съществени провали на организма ни, а намаляването на нейната консумация е един добър метод да детоксикираме тялото си.

Правете си разтривки

Ако нямате опция постоянно да посещавате теляк, пробвайте се сами да си вършиме непълен масаж на тялото – бедрата, дупето, ръцете, коремчето. Масажите могат да подобрят циркулацията, да подтикват лимфната система и да спомогнат за елиминирането на огромна част от токсините. За спомагателен резултат може да включите и някои етерични масла.

Потете се

Най-добрите способи да провокирате изпотяване е по време на спорт или посещавайки сауна. Потенето е от решаващо значение за елиминирането на нездравословните съединения, които могат да се натрупат в тялото ни.

Почиствайте усърдно езика

Много хора пропущат при ежедневното миене на зъбите си да почистят добре езика от насъбраните бактерии, останки от храна. Почистването на езика също е значима част за детокса на организма и в допълнение прави дъха по-свеж. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР